به گزارش گروه فرهنگ و هنر شهرآراآنلاین، جدّ ایشان مرحوم فاضل شربیانى از علما و مراجع نجف اشرف و از شاگردان برجسته شیخ انصاری و میرزای بزرگ شیرازی بود که در اصول فقه و علوم قرآن و حدیث، شهرت فراوانی داشت و آثاری همچون اصول الفقه، حاشیه و شرح بر رسایل و مکاسب شیخ انصاری، شرح المعلقات السبع، کتاب الصلاه، کتاب المتاجر و رساله عملیه از خود باقی گذاشت.
او بعد از وفات میرزای شیرازی پناهگاه شیعیان در مسائل دینى و فقهی بود و شاگردان برجستهای مانند آیات عظام سیدعلی قاضی، حاج سید ابوالحسن اصفهانی، سیدمحمد حجت کوهکمرهای، میرزا حسین فقیه سبزواری و حاج سید یونس اردبیلی را تربیت کرد.
این عالم ربانی سرانجام در بینالطلوعین روز جمعه، هفدهم ماه مبارک رمضان سال 1322قمری در سن ۷۴سالگى دار فانى را وداع گفت و در جوار حرم حضرت علی(ع) به خاک سپرده شد. تحصیلات و اساتید
آیتا... شیخ عبدالحمید شربیانی که در بیت علم و فقاهت رشد یافته بود، پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و دبیرستان در سال 1361قمری وارد حوزه علمیه شد و درسهای مقدماتی را در شهر تبریز فراگرفت.
ایشان پس از دو سال وارد حوزه علمیه قم شد و در درسهای رسایل، مکاسب و کفایه به همراه همبحث خود آیتا... میرزا علی احمدی میانجی، از محضر استادان برجسته حوزه همچون حضرات آیات حاج سیدحسین قاضی، حاج سیداحمد خوانساری و مرحوم علامه طباطبایی کسب فیض کرد.
آیتا... شربیانی در حوزه علمیه قم در درسهای خارج فقه و اصول آیتا... العظمی بروجردی، آیتا... العظمی حجت کوه کمرهای، آیتا... العظمی خوانساری و مرحوم امام خمینی(ره) شرکت کرد و همزمان از محضر علامه طباطبایی(ره) در فلسفه، عرفان، علوم قرآنی و ریاضیات بهرهمند شد.
وی از ابتدای ورود به حوزه علمیه قم تدریس را آغاز کرد و در مدت حضور خود در قم همه درسهای سطح و سطح عالی را تدریس کرد و حتی در زمان حیات مرحوم آیتا... العظمی بروجردی، مدتی به تدریس خارج فقه و اصول پرداخت.
ایشان پس از مدتی در سال1341شمسی به پیشنهاد جمعی از فضلا و علما به تبریز عزیمت کرد و بیش از 20 سال در آن حوزه مشغول فعالیت و تدریس شد.
اقامت در مشهد مقدس
آیتا... شیخ عبدالحمید شربیانی پس از سالها تلاش و خدمت در حوزه علمیه آذربایجان، در سال 1364 شمسی به قم مراجعت و پس از یکسال در سال 1365 به مشهد مقدس عزیمت کرد و در این شهر ساکن شد.
وی در حوزه علمیه مشهد علاوه بر تدریس درس خارج فقه و اصول، به اقامه نماز جماعت و درس تفسیر در حرم مطهر رضوی اهتمام ورزید و همواره ارتباط نزدیکی با عموم مردم داشت.
او همچنین با علما و بزرگان مشهد همچون مرحوم علامه تهرانی و آیتا... حاج سیدعزالدین زنجانی که با ایشان در درسهای آیتا... العظمی بروجردی و علامه طباطبایی هم درس بود، سالیان متمادی مراودت و رفتوآمد داشت.
از ایشان تالیفات متعددی به چاپ رسیده است که مهمترین آنها عبارتاند از: العنایه الی مطالب الکفایه، ارشاد المطالب لمحتویات المکاسب، تعلیقات علی منظومه المحقق سبزواری، رساله النظر فی الجبر و القدر، رساله الامضاء فی القدر و القضاء، تفسیر العرفان لکنوز القرآن، مقدمه التفسیر، حواشی العروه الوثقی، حرکت و تحول در ماده(حرکت جوهریه)، نقش زمان و مکان در اجتهاد، رسالهای درباره ولایت فقیه در زمان غیبت، رساله جوابیه علمای پاکستان
و رساله عملیه.
معظم له که از مراجع تقلید و علمای حوزه علمیه مشهد است، هماکنون در بستر بیماری بوده و چند سالی است که بهدلیل کسالت و عارضه جسمی در منزل خویش به سر میبرد.
از خداوند متعال، سلامتی و عافیت و طول عمر این فقیه عالیقدر را خواستاریم و دوام توفیقات ایشان را مسئلت میکنیم.