کد خبر : 92952
/ 07:09
طبع غالبتان را بشناسید و بهترین را انتخاب کنید

چند واحد مزاج‌شناسی

این‌ روزها هرطرف سر بچرخانید، سایت، کانال یا صفحه‌ای را پیدا می‌کنید که در عرض چند‌ثانیه مزاجتان را تشخیص می‌دهند و برایتان نسخه می‌پیچند.

چند واحد مزاج‌شناسی

شهرآرا آنلاین - سمیرا منشادی| این‌ روزها هرطرف سر بچرخانید، سایت، کانال یا صفحه‌ای را پیدا می‌کنید که در عرض چند‌ثانیه مزاجتان را تشخیص می‌دهند و برایتان نسخه می‌پیچند. حتی اگر بخواهید، نسخه‌های جورواجورشان را به هر نقطه از کشور که باشید، برایتان ارسال می‌کنند، اما آنچه حکمای طب‌سنتی می‌گویند، زمین تا آسمان با حرف‌های این به‌اصطلاح کارشناسان ناشناخته اینترنتی متفاوت است. می‌دانیم شما هم برایتان جالب است بدانید چه مزاجی دارید و چطور می‌توانید آن را تشخیص بدهید؛ یا چه خوراکی‌هایی را باید بخورید و کدام‌ها را نه. برای اینکه پاسخ مناسبی به پرسش‌هایتان بدهیم از دکتر غلامرضا غیور، متخصص طب‌سنتی و مکمل، خواسته‌ایم کمکمان کند. در ادامه این دانستنی‌های جالب را می‌خوانیم.

 

دموی‌ (گرم و تر)

﷯ تیپ و ظاهر 

سرخی و برافروختگی چهره، تعریق زیاد (عرق گرم)، تنومندی، چاقی و درشتی بدن

﷯ بازتاب‌های روانی و رفتاری 

علاقه به ادبیات و موسیقی، استعداد شاعری، علاقه به طبیعت، اهل عشق و محبت، بلندپرواز، دوراندیش، بی‌نظم، دارای هوش و حافظه برتر، نوع‌دوست، میل و توان جنسی زیاد، سریع و چالاک و پرانرژی

﷯ سازگاری با غذاها 

غذاهای سرد و اندکی مایل به خشکی مانند غوره، شاه‌توت، سنجد، تمرهندی، گشنیز، نارنج، لیمو، پرتقال، نارنگی، گلابی و برنج

﷯ علائم غلبه دم 

سرخی رنگ بدن، زبان و چشم، سنگینی سر، خالی‌شدن زیر پا، سستی و کاهلی اعضا، گرگرفتگی، حواس‌پرتی، درد گلو و جلوی پیشانی، آبریزش، درد استخوان، گزگز پوست، سردرد، بدهضمی و رودل و هپاتیت

﷯ پیشگیری از بروز غلبه خلط 

پرهیز از خوردن غذایی با طبع گرم، پیشگیری از بروز یبوست با خوردن سبزیجات تازه و خوردن غذاهای سازگار با طبع هرفرد

 

بلغمی (سرد و تر)

﷯ تیپ و ظاهر 

پوست سفید و نرم، سفیدی و بی‌فروغی رنگ چشم، کم‌مویی، بزاق رقیق و فراوان و چاقی و درشتی بدن

﷯ بازتاب‌های روانی و رفتاری‌ 

حسابگر و محتاط، بدبهار و بدزمستان، منطقی و عاقل، میانه‌رو و محتاط و گاهی هم ترسو، کلی‌نگر، تجارت‌پیشه، آرام، منزوی و دارای حرکات کُند، گذشته‌نگر، خوش‌بین و فراموش‌کار

﷯ سازگاری با غذاها 

غذاهای گرم و لطیف مانند نخودآب، گوشت مرغ و کبوتر، گردو، نارگیل، شنبلیله، سیر، دارچین، آویشن، رازیانه، مقل و بالنگو

﷯ علائم غلبه بلغم 

سپیدی، نرمی و سستی پوست، سنگینی حواس، ریزش بزاق دهان و آب‌ بینی رقیق غیرسوزان، آروغ ترش و ضعف معده (با خوردن ترشیجات)، ضعف جسمی و مفاصل، بی‌میلی به غذای صبح، سکته و برص

﷯ پیشگیری از بروز غلبه خلط 

نخوردن غذاهای سرد و تر در فصول سرد سال و مصرف دم‌کرده استوخدوس یا چای زنجبیل

 

سوداوی (سرد و خشک)

تیپ و ظاهر ﷯ 

سیاهی پراکنده و غالب پوست، کدر بودن سفیدی چشم، پرمویی و خشکی، لاغری و باریک‌اندامی

بازتاب‌های روانی و رفتاری ﷯ 

علاقه‌مند به حسابگری و مسائل فنی، همه‌سونگر، تیزهوش، کم‌احساس و منطقی، میانه‌رو و محتاط، کم‌انرژی و مداومت در انجام کار، تمایل کم به معنویت، ناآرام و همیشه در فکر، وسواس، انتقام‌جو و منظم

سازگاری با غذاها ﷯ 

غذاهای تر و اندکی گرم مانند نخودآب، گوشت بره و مرغ، تخم‌مرغ، گندم، لوبیا، بادام‌شیرین، کشمش، انجیر، خربزه، آلوی‌شیرین، چغندر، شیر گوسفند، فندق و شلغم

علائم غلبه سودا ﷯ 

لاغری و تیرگی چهره و تمایل آن به سیاهی، غلظت خون، سوزش معده، اشتهای کاذب، ریزش مو، سرفه خشک، آبریزش، تکرر و سوزش ادرار و تیرگی آن، کم‌خوابی، فلج و جذام

پیشگیری از بروز غلبه خلط ﷯ 

پرهیز از موقعیت‌های استرس‌زا و مصرف انجیر و کشمش و دم‌کرده سنبل‌الطیب + گل گاوزبان + لیموعمانی

 

صفراوی (گرم و خشک)

تیپ و ظاهر ﷯ 

زردی چهره و چشم، کم‌مویی، خشکی، لاغری و باریک‌اندامی، خشکی و اندام متوسط

بازتاب‌های روانی و رفتاری ﷯ 

گاهی علاقه‌مند به ادبیات و گاهی ریاضی، پرخاشگر، مقید به اصول، آینده‌نگر، دوست‌دار پاییز و زمستان، گاهی پرانرژی، عاشق و بااراده و گاهی هم کم‌انرژی، فارغ و سست و دارای استعداد معنوی(مقطعی)

سازگاری با غذاها ﷯ 

غذاهای سرد و تر مانند آلوی ترش، زردآلو، هندوانه، اسفناج، کدو، خیار، انار، شفتالو، کاهو، دوغ و ماست، سیب‌زمینی، باقلای تازه و هلو

علائم غلبه صفرا ﷯ 

یرقان، زردی دندان، تب، ریختن مو، وجود کورک در سر، درد گوش و شقیقه و دهان، خشکی دهان و بینی، تشنگی، سوزش معده، صدای درون گوش، خشکی مفاصل و بثورات پوستی

پیشگیری از بروز غلبه خلط ﷯ 

نخوردن غذاهایی با طبع گرم و خشک، پرهیز از موقعیت‌های استرس‌زا و مکان‌های بسیار گرم و مصرف دم‌کرده گل‌بنفشه + لیموعمانی

..........................................

 

چند تذکر مهم 

﷯ تشخیص مزاج کار ساده‌ای نیست، چون ممکن است شما معده گرمی داشته باشید، اما مزاجتان سرد باشد یا ترکیبی از دو مزاج داشته‌ باشید. پس آنچه را گفته می‌شود در حکم یک دستور کلی برای همه ندانید. بهتر است حتما از یک کارشناس طب‌سنتی برای این منظور کمک بگیرید.

﷯ اثری که مجموعه عناصر و ارکان مادی موجود در نظام هستی روی یک شیء، گیاه، غذا، حیوان و انسان دارد، مزاج آن را تشکیل می‌دهد. ازاین‌رو دریک دسته‌بندی کلی ٩مزاج داریم؛ گرم، سرد، تر، خشک، معتدل، گرم و خشک، گرم و تر، سرد و تر و سرد و خشک.

﷯ اگر مزاج هریک از افراد خانواده‌تان متفاوت از دیگری است، ازفردا نگران پخت‌وپزتان نشوید. غذاهایی که می‌پزید برای همه نوع مزاجی مناسب است و لازم نیست کار خاصی انجام بدهید، مگر اینکه متخصص طب‌ سنتی دستور ویژه‌ای دراین‌باره به شما بدهد.

﷯ مصرف مصلحات همراه با غذاها باعث تغییر کامل مزاج آن ماده‌ غذایی نمی‌شود. مصلحات فقط نقش اصلاح‌کننده و کاهش‌دهنده عوارض آن ماده‌ غذایی را دارند؛ به‌عبارت دیگر با مصرف مصلح یک غذا، فرد بیشترین بهره و کمترین ضرر را از آن می‌برد.

 

کلیدواژه ها
اشتراک گذاری
نظــر شـــما
نـــام پســت الکترونیــکی تصویـر امنـیتی