شهرآرا آنلاین - زهیر موسوی| سکان دار خراسان رضوی در دومین روز سفرش به مناطق شرقی استان، مهمان تایبادی ها شد تا در کنار هم نشینی با مردم این شهرستان از نزدیک در جریان روند کاری گمرک و منطقه ویژه اقتصادی دوغارون هم قرار بگیرد. علیرضا رزم حسینی در منطقه اقتصادی دوغارون حجم صادرات از این مبدأ مرزی را متناسب با امکانات و زیرساخت ها ندانست و خواستار توجه بیشتر مسئولان اقتصادی به این مجموعه شد. به عقیده او سرمایه گذاران در مرز دوغارون به دلیل بی ثباتی یا مسائل امنیتی نخواسته اند زیرساخت های این مرز را گسترش دهند. وی با بیان اینکه امروز ما دامنه امنیتی خوبی در مرزهای کشور با حضور سپاه پاسداران، ارتش و نیروی انتظامی داریم از مسئولان خواست تا طی ٣ماه آینده دوغارون را از وضعیت فعلی خارج کنند.
استاندار خراسان رضوی در پایان سفر خود در تایباد، گفت وگویی هم در جمع خبرنگاران داشت و بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی دو غارون می تواند محور توسعه شرق کشور باشد و با توجه به هم جواری با کشورهای همسایه می تواند محل تأمین کالاهای لجستیک باشد. وی تاکید کرد: زیر ساختهای صادراتی مناطق مرزی باید تقویت شود. وی افزود: فعالیت اقتصادی این منطقه بسیار بالاست اما تأسیسات زیربنایی آن مناسب نیست و این مشکلات از طرف بخش خصوصی حل شدنی است اما از طرفی هم معین اقتصادی شهرستان تایباد، مدیرعامل این منطقه ویژه اقتصادی است که امیدوارم تأسیسات زیر بنایی این منطقه با این اقدام گسترش یابد. رزم حسینی از تشکیل کمیته ای برای برنامه ریزی در راستای توسعه این منطقه اقتصادی طی ٣ماه آینده خبر داد و گفت: باید با اعلام فراخوانی، بخش غیردولتی در این منطقه ویژه، سرمایه گذاری کرده و تأسیسات زیربنایی این منطقه را نیز گسترش دهد؛ درواقع امنیت خوب در این مرز فرصت خوبی برای گسترش فعالیت های اقتصادی است و با حضور مدیران لایق منطقه ویژه اقتصادی قطعا این مهم رخ خواهد داد.
وی تأکید کرد: ما باید به این تفکر برسیم که کشور را باید با حضور بخش خصوصی بسازیم. اگر این تفکر را همه مسئولان باور داشته باشند قطعا شاهد پیشرفت بیشتر کشور خواهیم بود و باید به معنای واقعی برای سرمایه گذاران فرش قرمز پهن کنیم.
رزم حسینی در ادامه برنامه هایش بازدیدی از مرزهای استان داشت و بعد هم سری به شهر سنگان زد تا در مجتمع آهن این شهر حضور یابد. او در جمع کارکنان این مجتمع اظهار کرد: مجموع میزان تولید فولاد کشور در قبل از انقلاب ۵٠٠ هزار تن بود اما امروز به ٣٨ میلیون تن رسیده که این ها از برکات انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه معادن برای فقرزدایی استخراج می شوند نه اینکه ما یک کشاورز را بیکار و او را نگهبان یک مجتمع سنگ آهن کنیم افزود: درواقع مدیران توسعه گرای ما با خلق ثروت مردم باید خواف و رشتخوار را بسازند و منطقه را آباد کنند.
به گفته رزم حسینی، کشاورزی خراسان رضوی مبتلا به یک جبر شده است. او در تکمیل صحبت هایش بیان کرد: همان چیزی که از گذشته کاشته می شده الان هم کاشته می شود درحالی که باید به دانش کشاورزی و فروش آن توجه شود که با اجرای طرح اقتصاد مقاومتی این معضلات حل خواهد شد. مدیر مجتمع سنگآهن سنگان هم در ادامه این نشست با بیان اینکه سالیانه به ۴٠میلیون تن سنگ نیاز داریم که ١٢٠ میلیون تن باطلهبرداری دارد، گفت: پس از عملیات خاکی ١۶٠میلیون تنی در سالهای آینده، معدن سنگان به یکی از ١٠ معدن بزرگ دنیا تبدیل میشود.
مرتضی هاشمپور ادامه داد: در حال حاضر نیز آمار و ارقام نشان میدهد مجموع عملیات خاکی در یک نقطه معدنی در دنیا فقط ١٠٠میلیون تن است که در این منطقه به ١۶٠میلیون تن خواهد رسید.
نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس هم به ظرفیتهای خواف اشاره کرد و گفت: ظرفیت معدنی و مرزهای مشترک به عنوان ظرفیتهای این شهرستان به حساب میآید و ظرفیت سوم نیز بحث تونل باد این شهرستان است که به گفته کارشناسان بهترین تونل بادی جهان است. ظرفیتهای بعدی شهرستان خواف، گردشگری، کشاورزی و همدلی و وحدت در این شهرستان تلفیقی است.
محمود نگهبان سلامی افزود: مجتمع سنگآهن سنگان با دو مشکل آب و حملونقل مواجه است که در حوزه حملونقل چهاربانده شدن سنگان تا تربتجام در برنامه است. همچنین مقدمات فرودگاه این شهرستان نیز فراهمشده است.
مجموع پروژههای مورد تفاهم این سفر در ۴ شهر تایباد، تربتجام، رشتخوار و خواف ١٢۵ پروژه با اعتبار یکهزار و ۶٠٧ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال برای ۵ هزار و ٢٢٧ نفر بوده است.