شهرآرا آنلاین - امروزه کارآفرینی به عنوان راهبردی اثربخش برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها محسوب میشود، به گونهای که این مقوله، به ابزاری استراتژیک و مهم برای توسعه اقتصادی جوامع پیشرفته بدل شده است. کارآفرینی به معنای فرآیند کشف و بهرهبرداری از فرصتها برای ارزشآفرینی در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که پایه و اساس توسعه پایدار و همهجانبه تلقی میشود. ظرفیتسازی برای توسعه کارآفرینی مستلزم ارائه آموزش و مهارتهای کارآفرینی و کسبوکار با رویکرد بازارمحور براساس نیازهای جامعه است. نتایج پژوهشها و همچنین نظرات کارآفرینان نشان میدهد نگرش منفی به تواناییهای شخصی و ترس از دست دادن سرمایه و پسانداز خود از عوامل مهم ضدانگیزشی کارآفرینی است. در ادامه به برخی راهکارهای مناسب برای کارآفرینی و موفقیت کسبوکار اشاره خواهیم کرد:
١.اولین راهکار برای دستیابی به موفقیت، فکر کردن به موفقیت است. شما باید چشماندازهای بزرگی برای خود متصور باشید و از آنچه که میخواهید به آن برسید، تصویری روشن در ذهن خود بپرورانید تا جاییکه برایتان دستیافتنی شود.
٢.موفقیتهای بزرگ در صورتی بهدست خواهد آمد که به کارمان علاقه داشته باشیم یا حداقل برای آن ارزش قائل باشیم. در این صورت کارکردن به مدت فراوان (به عنوان مثال ١۵ ساعت در روز) نه تنها خسته کننده نیست بلکه لذتبخش نیز خواهد بود.
٣.بیشترین موفقیت را زمانی بهدست خواهید آورد که نقاط قوت خود را شناسایی کنید و برروی آن تمرکز بیشتری داشته باشید. اما برای تبدیل نقاط ضعف خود به نقاط قوت نیز تلاش کنید و برای آن از تعلیم و آموزش در حین کار بهره ببرید.
۴.ایمان و اعتمادی قوی به خودتان، ایدهها و ظرفیتهایتان داشته باشید و هیچگاه به احتمال شکست فکر نکنید.
۵. هرچه میزان ایمان و اعتقاد خود را افزایش دهید، با سرعت بیشتری به اهداف خود میرسید، البته باید میان اعتمادبهنفس و محاسبه دقیق خطرات کار برای دستیابی به هدف بالاتر تعادل وجود داشته باشد.
۶. سختکوشی؛ باید بدانیم هر کارآفرین موفقی به سختی کارکرده است. برایان تریسی در این رابطه معتقد است ٨ ساعت کار کردن در شبانه روز برای بقاست و هرچه بیشتر از آن کار شود، شما را به موفقیت نزدیکتر میکند.
٧. برای رسیدن به موفقیت، شما همواره نیازمند داشتن مهارت برقراری ارتباط خوب و مناسب هستید و همیشه باید برای فرصتهای تازه و امکان گسترش روابط خود هوشیار باشید.
٨. هرگز از یاد گرفتن و آموزش دریغ نورزید. برای موفقیت باید همیشه علاقهمند به یادگیری و دریافت معلومات بیشتر باشید و سعی کنید تواناییهای خود را افزایش دهید. مسلما این علاقه در دنیای پرسرعت تغییرات تکنولوژی و شیوههای کسبوکار بسیار ضروری است.
٩. ثابت قدم بودن و ایمان واضح داشتن به کار؛ این را باید باور داشته باشید که پس از هر شکست و زمین خوردنی با قدرت هرچه تمامتر از جا برخیزید و کاررا از سر بگیرید. استواری شما در میزان اعتماد و باوری است که به خود دارید. به خاطر داشته باشید که اگر ثابت قدم و استوار باشید هیچچیز شما را متوقف نمیکند.
١٠. و سرانجام در کار خود نظم داشته باشیدو برنامهریزی، و براساس آن حرکت کنید.
*رئیس انجمن صنفی مراکز مشاوره کارآفرینی استان