شهرآرا آنلاین - سرادار| در این روز معمولا در جمعهای خانوادگی دروغهای باورپذیری گفته میشود و تا شب گوینده به دروغ بودن حرفش اعتراف نمیکند. حالا اگر طی این روز کسی متوجه دروغ بودن حرف نشود و آن را باور کند، به عنوان «احمق آوریل» شناخته میشود.
هر ساله دروغ اول آوریل یا April's Fool تقریباً با ١٣ فروردین ما همزمان میشود و چندسالی است که ایرانیها نیز این رسم را بومیسازی کردهاند و آن را دروغ سیزده مینامند. در دنیای فناوری هم در این روز شاهد دروغهایی از سوی شرکتهای بزرگ هستیم که گاهی عجیب و گاهی هم جالب و باورپذیر هستند. البته گاهی هم مایه آبروریزی شرکتها میشوند. این دروغها گاهی اوقات دردسرساز میشوند و حتی برخی شرکتها از جمله مایکروسافت، این شوخی را بین کارمندان خود ممنوع کردهاند. رسانهها نیز ممکن است طعمه این خبرهای دروغین شوند و به انتشار یا حتی تحلیل آن هم بپردازند بدون آنکه بدانند با خبری دروغ سر و کار دارند.
امسال هم دروغهای جالب، مضحک و گاه بیمزهای گفته شد که در ادامه مطلب برخی از آنها را مرور میکنیم. همچنین شما میتوانید با اسکن بارکد مقابل هر دروغ ویدیوی مرتبط با آن را مشاهده کنید.
لاله هوشمند سخنگو
گوگل ید طولایی در دروغگویی روز اول آوریل دارد و هربار یک محصول یا خدمتی دروغین معرفی میکند که در جدیدترین مورد با انتشار کلیپی به شما نوید میدهد اگر آرزو دارید با گلها صحبت کنید، گوگل تولیپ شما را به هدفتان میرساند.
به لطف پیشرفتهای هوش مصنوعی اسپیکر هوشمند گوگل هوم میتواند لالهها را به خوبی درک کرده و امکان ارتباط دو طرفه بین انسان و لالهها را فراهم کند. لالهها میتوانند به ما بگویند که چه زمانی به آب یا نور بیشتر احتیاج دارند. افزون بر این به خوبی به درد دلهایتان گوش میدهند و حتی راهنماییهایی برایتان دارند! برای استفاده از این قابلیت تنها کافی است از اسپیکر هوشمند گوگل هوم بخواهید با لالهتان ارتباط برقرار کند.
پاک کردن نمایشگر گوشی با نرمافزار
امسال گوگل به یک دروغ بسنده نکرد و در کنار معرفی یک بازی کوچک (اسنیک) در نرم افزار مپس به عنوان دروغ اول آوریل، یک گزینه دیگر را هم در آستین داشت: پاک کننده نمایشگر در نرم افزار Files برای گوشیهای اندرویدی. این قابلیت که به سادگی میتوان آن را از داخل تنظیمات این نرم افزار فعال کرد، لکهها و کثیفیهای روی نمایشگر را تشخیص میدهد و پاک میکند!
خودروی الکتریکی وان پلاس
وان پلاس که تولیدکننده تلفنهای هوشمند است در دروغ اول آوریل خود از محصول هوشمند بعدی خود خبر داد: یک خودرو الکتریکی به نام «وارپ کار» که به گونهای یک تقلید از تسلا محسوب میشود. مشخصات کاملتر این خودرو در صفحهای اختصاصی تشریح شده است. بر این اساس شتاب وارپ کار کمی کندتر از تسلا مدل اس است و مسافت قابل پیماش با یک بار شارژ هم کمتر است. به نظر میرسد خودرویی که در پس سایههای تصویر دیده میشود در واقع یک مک لارن است.
دستیار هوشمند برای بازیخورها
شرکت انویدیا که یکی از معروفترین شرکتهای تولیدکننده کارت گرافیک در جهان است، یک دستیار هوشمند معرفی میکند. دستیار هوشمند انویدیا یا به اختصار N.O.R میتواند راهنماییهای جالبی برای انجام بازیهای رایانهای به شما ارائه دهد؛ به عنوان نمونه به شما میگوید که برای زنده ماندن بهتر است که همین الان مخفی شوید یا حتی میتواند نقش یک مربی بازی را برایتان ایفا کند. افزون بر این میتواند در انجمنهای اینترنتی از جمله ردیت با ترولهای دیگر چت کند و جوابشان را بدهد.
پهپادی برای گردش حیوانات خانگی
این دستگاه به کار آن دسته از افرادی میآید که حوصله بیرون بردن سگ خانگی خود برای گردش را ندارند. پهپاد «داگ واکر» به میکروفن و دوربین مجهز است و با استفاده از آن میتوانید از راه دور هم با سگ خود صحبت کنید. اما اگر پهپاد روی سر حیوان بیچاره سقوط کند یا بیش از حد اوج بگیرد و سگ کوچک را به آسمان ببرد چه میشود؟ جالب اینکه سایت تامبزآپ در ظاهر این محصول را به فروش میرساند و البته در انتهای همین صفحه میگوید که فریب خوردهاید. محصول جالب دیگر این سایت یک درِ ویژه برای بیرون رفتن سگها و گربههای خانگی است که تنها به حیواناتی که با سیستم حسگر اثر پنجه تأیید شوند، اجازه ورود میدهد.
ماشین خودران برای حیوانات خانگی
شرکت ویمو که از زیرمجموعههای گوگل محسوب میشود و فناوریهای ماشینهای خودران را توسعه میدهد برای دروغ آوریل امسال سرویس ویژهای برای انتقال حیوانات خانگی ارائه کرده است. حیوانات افزون بر اینکه به مقصد دلخواه شما میروند از فضای داخلی خودرو بسته به نوع حیوان تغییر میکند. بهعنوان مثال برای گربهها در این تاکسیهای خودران نمایش نقاط لیزری درنظر گرفته شده است که در طی مسیر گربه شما خسته نشود واز نمایش لذت ببرد.
دروغ های تبلیغاتی
دروغهای اول آوریل کم نبود. افزون بر موارد فوق، شرکت لاکهید مارتین از تصمیم خود برای تولید عطری با بوی اعماق فضا خبر داد. سودا استریم دستگاهی را تبلیغ کرد که با همکاری اسکات کِلی، فضانورد ناسا توسعه داده شده است و با استفاده از آن هر شخصی میتواند آب گازدار تولید کند. اپراتور مخابراتی تی موبایل هم از غرفه تلفنهمراه ویژهای گفت که قرار است در سراسر ایالات متحده نصب شود. کاربران با وارد شدن به این غرفه میتوانند به دور از صداهای محیط به راحتی با گوشی همراه خود مکالمه کنند. نباید فراموش کرد پشت سر خیلی از این دروغها اهداف تبلیغاتی خوابیده است.