شهرآرا آنلاین - ملیحه فلاح - به واسطه بارندگیهای اخیر، کمی از نگرانیهای موجود از خشکسالیهای پیدرپی، کاهش بارشها و به دنبال آن کمبود منابع آبی برطرف شد اما این به معنی رفع کمبود در منابع آبی نیست. با این حال، بارشهای روز گذشته استان در بیشترین حجم خود به ۴٩ میلیمتر رسید و باعث افزایش ذخایر آبی در پشت سدها شد. آمار و اطلاعات شرکت آب منطقهای خراسان رضوی حجم آب ورودی به مخازن سدها از ابتدای سال آبـــی تا روز گـــذشـــته را ٨٠/ ٣٨۵ میلیونمترمکعب نشان میدهد که ۶۵ /٢٠۴ میلیون متر مکعب آن از ابتدای سال جدید وارد مخازن سدهای استان شده است. با وجود این، فقط ٣۴ درصد از مخازن سدها با حجم ١۴/ ۵۴١ میلیون متر مکعب پر شده و ۶۶ درصد حجم آن هنوز خالی است.
مخزن سد دوستی به ٩۶/۴٠٧ میلیون متر مکعب رسیده که معادل ٣۴ درصد از ظرفیت نهایی آن است. با این حال، این میزان در زمان مشابه سال گذشته ٢١ درصد بوده است.
همچنین طبق آمار اداره هواشناسی خراسان رضوی متوسط بارش باران از ابتدای سال آبی تاکنون ۵/٢٢٣ میلیمتر بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ٢٠۶ درصد افزایش یافته است.
مدیریت باران
این بارشها در کنار برکاتی که داشته موجب وارد آمدن خساراتی نیز شده است اما با وجود هماهنگی مناسب بین دستگاههای بحرانمدار و آمادهباش کامل نیروها، گذر از این وضعیت بهخوبی مدیریت شد. به گفته مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی، پیشبینی خسارات واردشده هنوز امکانپذیر نیست اما خساراتی به جادههای روستایی استان وارد آورده که باعث بسته شدن تعدادی از آنها شده است. حجتعلی شایانفر درباره تعداد این جادهها به ایرنا گفته بود: ١۵ راه روستایی بسته شده است که در حال بازگشایی آنها هستیم. البته به گفته حیدر خوش نیت، سرپرست فرمانداری مشهد، آبگرفتگی های ناشی از باران در این شهر مربوط به نبود زیرساختهاست و ربطی به مدیریت شهری مشهد ندارد. در همین رابطه سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری نیز با اشاره به کار شبانهروزی نیروهای خدمات شهری و آمادگی کامل این سازمان گفت: در بارندگی روز گذشته فقط ٧ مورد آبگرفتگی رخ داد که بلافاصله با اعزام نیرو و ماشینآلات به صورت کامل برطرف شد. مهدی یعقوبی این را هم گفت که اگر هماهنگی بین دستگاهها وجود نداشت، آمار آبگرفتگی یا بروز حوادث بسیار بیش از این موارد بود. وضعیت بحرانی باران شهردار مشهد را به میدان آورد تا با حضور در مرکز فرماندهی مدیریت و کنترل بحران از نزدیک در جریان اقدامات انجامشده در راستای هماهنگی میان دستگاههای مختلف خدماترسان قرار گیرد. محمدرضا کلائی پس از خداقوتگویی به خدمتگزاران مردم، تأکید کرد که تمام بخشهای شهرداری باید آمادگی کامل در صورت بروز آبگرفتگی و حوادث احتمالی را داشته باشند و تمهیدات لازم را در این باره فراهم آورند.
شهرداری در میدان عمل
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری، شب گذشته خدمات شهری مشهد با ٢٠٠٠ نیروی خدمات شهری و فضای سبز شهرداری در آمادهباش قرار داشت و با آغاز بارشها، با تجهیزات مورد نیاز و استقرار تانکرها و پمپهای مکنده در محلهای مختلف شهر، پای کار خدماترسانی به مردم آمد و با تخلیه چاههای جذبی و لایروبی کالها، از بروز آبگرفتگی جلوگیری کردند.
در کنار نیروهای خدمات شهری، ۴٠٠ آتشنشان فداکار به همراه تجهیزات موردنیاز در تمامی ایستگاههای آتشنشانی در آمادهباش کامل قرار داشتند. همچنین مرکز ارتباطات مردمی ١٣٧ شهرداری مشهد با آمادهباش بیستوچهارساعته پاسخگوی ٧١١ تماس شهروندان بود.
شهردار مشهد در این بازدید افزایش اعتماد مردم به مدیریت شهری را ارزشمندترین سرمایه اجتماعی و مهمترین مأموریت حوزه فرهنگی و رسانهای شهرداری دانست و گفت: روزنامه شهرآرا، روابط عمومی شهرداری و سازمان اجتماعی فرهنگی حوزههای سهگانه موجود مدیریت شهری برای ارتباط با مردم است که مرکز ارتباطات مردمی ١٣٧ نیز در همین خانواده میگنجد.
وی مهمترین هدف این ٣ حوزه را تنظیم و بهبود رابطه مردم با مدیریت شهری چه در مواقع عادی سال و چه در مواقع اضطرار و بحرانی دانست و افزود: همه برنامهریزی و اقدامات فرهنگی و رسانهای مدیریت شهری برای بهبود رابطه میان شهروندان با شهرداری است زیرا معتقدیم اعتماد محصول افزایش سرمایه اجتماعی در جامعه است.