شهرآرا آنلاین - فرانک باباپور - مثل اینکه دیگر کارد به استخوان ترامپ رسیده و دیده هر کاری کرده هیچ تأثیری روی ایران نداشته، برای همین در جدیدترین اقدامش، نام سپاه پاسداران را در فهرست گروههای تروریستی قرار داده است. ترامپ به خیال خودش فکر میکند با این کار حضور نیروهای سپاه در سوریه و عراق را با چالش رو بهرو خواهد کرد.
البته مقامات ایرانی هم سکوت نکردهاند و واکنشهای شدیدی داشتهاند. سیدعباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران در گفتوگویی تصمیم آمریکا و نتایج آن را شرح داده است. او گفته است آمریکا مسئول بسیاری از جنایتها از حمله به هواپیمای مسافری ما گرفته تا اتفاقات یمن، سوریه، فلسطین و حمایت از داعش است و وزارت خارجه، سنتکام (نیروهای آمریکایی در غرب آسیا) و فرماندهان و نیروهای عملیاتی آمریکا در همه آنها مشارکت دارند، پس میتوانند به عنوان عامل تروریستی مورد شناسایی قرار گیرند. بنابراین ایران هم در اقدامی متقابل آمریکا را در فهرست گروههای تروریستی قرار خواهد داد و سربازان آمریکایی که در منطقه حضور دارند، دیگر سرباز معمولی نیستند و نیروهای تروریستی محسوب میشوند. به علاوه اینکه سربازان آمریکایی در خلیجفارس رفت و آمد دارند و وظیفه حفاظت از خلیجفارس نیز بر عهده سپاه ایران است. به گفته کارشناسان این اقدام متقابل، نیروهای آمریکایی را با یک چالش جدی رو بهرو خواهد کرد.
گربه رقصانی بیفایده
کوبندهترین واکنش به این اقدام آمریکا را رهبر انقلاب داشتند. ایشان در دیدار جمعی از پاسداران و خانوادههای آنان گفتند: «آمریکاییها به خیال خود علیه سپاه و در واقع علیه انقلاب و ایران نقشه میکشند و گربهرقصانی میکنند، البته این خباثتها به جایی نخواهد رسید و با برگشتن کید و فریب آنها به خودشان، دشمنان جمهوری اسلامی مانند ترامپ و احمقهای دور و بر نظام حاکمه آمریکا در حال حرکت به سمت حضیض هستند.» رئیس جمهور هم در مراسم سیزدهمین سالروز ملی هستهای به حمایت آمریکا از گروهکهای تروریستی اشاره کرد که آمریکا از آنها به عنوان ابزاری علیه ملتهای منطقه استفاده میکند و آن کسی که باید در فهرست تروریستها باشد، خود آمریکاست که در واقع در رأس تروریسم عالم قرار دارد.
بسیاری از مقامات دیگر هم تصمیم آمریکا را هدیهای به نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی دانستهاند، چرا که حمایتی علنی از او در روز برگزاری انتخابات رژیم اشغالگر محسوب میشود. محمدجواد ظریف درباره این تصمیم در توییترش نوشت: «آنها که منافع نتانیاهو را به منافع کشورشان ترجیح میدهند و همواره توطئه نامگذاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان «سازمان تروریستی خارجی» را دنبال کردهاند، کاملا از عواقب این سیاست برای نیروهای آمریکا در منطقه آگاهند.» سیدعباس صالحی هم در توییترش به این هدیه دادن آمریکا اشاره کرد و نوشت آمریکا از این هدیهها به صدام هم میداد، اما عراق الان کشوری آزاد است و فلسطین هم آزاد خواهد شد. نمایندگان مجلس هم دیروز برای نشان دادن حمایت خودشان، با لباس سپاه به مجلس رفته بودند.
من هم سپاهیام
کاربران فضای مجازی هم واکنشهای زیادی به این خبر داشتهاند و در توییتر هشتگ #من_هم_سپاهی_ام را برای حمایت از سپاه پاسداران ایجاد کردند. این هشتگ دیروز به داغترین هشتگ توئیتهای فارسی تبدیل شد و روز گذشته در هر ساعت ٢۵٠ توییت با این هشتگ زده شد که هر کدام به صلابت و اقتدار سپاه ایران در منطقه اشاره داشتند. مثل کاربری که نوشته بود: «وقتی مجلس رو زدن اون عکسو یادتون میاد که دو نفر داشتن میدویدن به طرف خطر و همتون احساس غرور میکردین؟ حدستون درسته، اونا سپاهی بودن.» یا کاربر دیگری که با یک شعر بیفایده بودن رجزخوانی و اقدامات آمریکاییها را رسانده بود: «آن کس که اسب داشت غبارش فرو نشست، گرد سم خران شما نیز بگذرد».
برخی دیگر از توییتها هم به جا گرفتن سپاه و سپاهیان در قلب مردم ایران اشاره کرده بودند. مثل کاربری که با انتشار عکسی از فرماندهان سپاه نوشته بود: «تروریستهای دوستداشتنی» عدهای از کاربران هم به خدمات بیدریغ و بیمنت سپاهیان به مردم خصوصا در مناطق سیلزده اشاره کرده بودند، کاربری عکسی از لباس گلی یکی از سپاهیان منتشر کرده و نوشته بود: «اینم لباس یه پاسدار بعد از انجام عملیات تروریستی در مناطق سیلزده» یکی از کاربران هم به سیاست دوگانه ترامپ در مقابل تروریست اشاره کرد و نوشت: «احتمالا ترامپ تو مرحله بعدی یه کاپ اخلاق هم به مقامات و ارتش عربستان به خاطر کشتار مردم یمن و تجهیز النصره و داعش تقدیم میکنه»
تأثیرات حقوقی و اقتصادی
همانقدر که مقامات ما در مقابل این تصمیم واکنش نشان دادهاند و آن را بیهوده دانستهاند، در خود آمریکا هم شاهد واکنشهای مشابه بودیم. وندی شرمن (رئیس هیئت آمریکایی در مذاکرات هستهای ایران و ١+۵) درباره تمام شدن این اقدام به ضرر آمریکا گفت: «سپاه (IRGC) از قبل کاملا تحریم شده بود و این تنش (قرار دادن سپاه در لیست گروههای تروریستی خارجی) قطعا ارتش ما در منطقه را به خطر میاندازد».
به عقیده خیلی از تحلیلگران آمریکایی، تأثیراتی که این تصمیم روی آمریکا دارد، بیشتر از تأثیراتش روی ایران نباشد، کمتر نیست. تایلر کالیس تحلیلگر حقوقی آمریکایی درباره تأثیرات حقوقی این تصمیم گفت: «مخاطرات این تصمیم برای ارتش آمریکا شدید خواهد بود. چنانکه اعلام شده، پنتاگون و سیا همواره مخالف تروریست اعلام شدن سپاه بودهاند چرا که آن را موجب تهدید جان سربازان آمریکایی بدون دستاورد قابل توجهی میدانند.» این کارشناس نوشته است یکی دیگر از تأثیرات حقوقی این اقدام هم این است که تمام کسانی که دوره خدمت سربازی خود را در سپاه گذراندهاند، دیگر نتوانند وارد خاک آمریکا شوند.
اما در بعد اقتصادی حیله جدید آمریکا تأثیری بر ایران نخواهد داشت چون قبل از این هم سپاه ایران و شرکتهای وابسته به آن در فهرست تحریمهای آمریکا بودهاند و به قول ریچارد نفیو (مذاکرهکننده سابق آمریکایی) «این اقدام تأثیر معناداری بر اضافه شدن فشارها علیه ایران نخواهد داشت و تنها مذاکره با ایران را در سالهای آینده به کاری غیرممکن تبدیل میکند.»
بنظرم تاحالااین سپاه بود که امنیت کشور،آب وخاک ومردم وکشورمون رونگه داشته ازخطرهاوتهدیدات بهترین فرزندان بی مدعا وهمیشه وهمه جاکمک و یاری دهنده کشورومردم ایران بودندهمیشه،#من هم یک سپاهی هستم از همینجایعنی شهرآراآنلاین.
یه پیشنهادجالب دارم که کاربران وکارکنان وخبرنگاران وتحریریه شهرآراآنلاین همینجاپیام بگذارندو از هشتک:#من هم یک سپاهی ام،جانانه حمایت کنندتا دشمنان کشورمابیشترسر خورده ومأیوس شوند