شهرآرا آنلاین - وفایی| در این مرکز که با همکاری پارک علم و فناوری خراسان و شتابدهنده هاوش ایجاد شده است، کسب و کارهای نوپایی که در حوزههای مرتبط به زیارت و گردشگری فعال هستند، مورد حمایت و ساماندهی قرار خواهند گرفت.
در حاشیه این مراسم، سجادی، توسعه و حمایت از شتابدهندهها را یکی از رویکردهای مهم معاونت علمی در چندسال برشمرد و گفت: شتابدهندهها در عمل مجموعههایی هستند که فرایند ایجاد یک کسب و کار نوپا را تسریع میکنند. مجموعهای که امروز شاهد افتتاح آن هستیم در حوزه صنایع فرهنگی در حال فعالیت است و به رشد استارتاپهای فعال در این حوزه کمک خواهد کرد.
چتر حمایتی برای دانش بنیانها
دبیر توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی رئیسجمهور در ادامه با تشریح برنامههای معاونت علمی رئیسجمهور در حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: اکنون دو برنامه به صورت محوری در معاونت علمی ریاست جمهوری به منظور حمایت از این شرکتها وجود دارد. برنامه اول در راستای ارائه تسهیلات ویژه به شرکتهای دانش بنیان است. حدود ۴٠٠٠ شرکت دانشبنیان در کشور داریم که اینها مورد حمایتهایی مانند معافیت مالیاتی قرار گرفتهاند. از سال گذشته برنامه دیگری را با نام «توسعه زیست بوم شرکتهای خلاق» هم تدوین و اجرا کردیم. مخاطب این برنامه شرکتهای استارتاپی و فعال در صنایع فرهنگی هستند. در این برنامه ١۶ مدل مختلف حمایتی از این شرکتها گنجانده شده است.
او در ادامه با اشاره به ظرفیتهای بالای خراسان رضوی در حوزه استارتاپهای صنایع فرهنگی و زیارتی گفت: از چندسال گذشته دغدغه دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، این بود که اکوسیستم استارتاپی خراسان رضوی جدای از حوزههای مختلف فناوری که در آنها فعال است، در بحث صنایع فرهنگی و سوغات باید فعال شود. خوشبختانه در چندسال گذشته مرکز رشد فناوریهای فرهنگی و زیارت شکل گرفت و ایجاد شتابدهندهای که امروز شاهد افتتاح آن بودیم هم کمک میکند تا کسب و کارهای بیشتری در این حوزهها حضور پیدا کنند.
مشهد، قطب صنایع فرهنگی کشور
سجادی با بیان اینکه مشهد یکی از مهمترین قطبهای حوزه صنعت فرهنگی کشور است، افزود: این شهر هم دارای ظرفیتهای فرهنگی زایدی است و هم به واسطه حضور گسترده زائران امام رضا (ع) از بازار مناسبی در این زمینه برخوردار است. متاسفانه تا الان آنطور که باید به این ظرفیتها توجه نشده است، اما امیدواریم که با برنامهریزیهای انجام شده، در یکی، دو سال آینده عمده سوغاتی که به وسیله زوار تهیه میشود، اقلام ایرانی و مشهدی باشد. طی آماری که داریم حدود ۵٠٠ میلیارد تومان گردش سالانه بازار سوغات در مشهد است که متاسفانه حجم زیادی از این بازار را محصولات غیر ایرانی تشکیل میدهند. امیدواریم که با توسعه مراکز اینچنینی و پیشرفت بیشتر استارتاپهای فعال در حوزه زیارت، شاهد این باشیم که در آینده این بازار به وسیله محصولات کشورمان تأمین شود.