شهرآرا آنلاین - فرانک باباپور - سؤالی که این روزها برای همه پیش آمده این است که چرا تهمینه میلانی کار ساختن فیلم را رها کرده و به نقاشی روی آورده است. چون اگر آتشبس ٣ را میساخت خیلی بهتر بود تا اینکه کپی بودن نقاشیهایش لو برود و نگارخانه آریانا که کارهای او را به نمایش گذاشته اخطار کتبی بگیرد. از تاریخ ٧ تا ٩ اردیبهشت نقاشیهای تهمینه میلانی با عنوان «آن دیگری» به نمایش گذاشته شد و همان روز اول عکسهایی از نقاشیهای میلانی و اثری که از روی آنها کپی کرده است در فضای مجازی منتشر شد. میلانی این کارها را نشان از بدخواهی عدهای علیه پیشرفت خودش دانست و مدام در اینستاگرامش علیه بدخواهان پست گذاشت، اما نه تنها آثار او که حتی پوستر این نمایشگاه که تصویر زنی است بین مشتها و دستها هم کپی از تابلوی معصومه مهدیزاده با عنوان کودکآزاری بود. تهمینه میلانی برای دفاع از خودش گفت همه جا برای نشان دادن خشونت و آزار از دستها و مشت استفاده میکنند و موضوع دو نقاشی با هم فرق دارند ولی در بین این ۴٠نقاشی به نمایش گذاشته شده، چند نقاشی دیگر هم بودهاند که از چند نقاش خارجی کپیبرداری یا به قول خانم نقاش، الهام گرفته شدهاند و همین موضوع هجمهها علیه میلانی را بیشتر کرد. دست آخر هم شورای نظارت و ارزیابی فعالیت نگارخانهها به مدیر نگارخانه آریانا به دلیل رعایت نکردن قواعد حرفهای در تشخیص اصالت و کیفیت آثار نمایشگاه «آن دیگری» تهمینه میلانی و به دلیل بیدقتی و سهلانگاری در انتخاب آثار، بارعایت تخفیف، تذکر کتبی داد تا با این کار نشان بدهند که جامعه هنری چه دیدگاهی به نقاشیهای میلانی دارد.
دفعه اول نبود
کپیبرداریهای تهمینه میلانی برای اولینبار اتفاق نیفتاده بود و شهریورماه سال گذشته بابت همین موضوع نگارخانه نقاشی او تعطیل شد. فقط دو روز از افتتاح نمایشگاهش نگذشته بود که با شکایت برخی هنرمندان و هنردوستان این نمایشگاه تعطیل شد. شکایتها حتی از سوی صاحب اثر یکی از نقاشیهای کپیبرداری شده در خارج از کشور هم به سمت میلانی سرازیر شدند.
«جنی میلیهوف» نقاش روسی که در حوزه طراحی کتاب کودک و کارتپستال فعال است، در اینستاگرامش خبر کپیبرداریهای یک خانم مشهور ایرانی را داد و از اینکه نمایشگاهش را تعطیل کردند تشکر کرد.
میلانی آن موقع هم زیر بار کپیکردنش نرفت، گفت احتمالا کارتپستالی از این هنرمند یا عکسی از نقاشی او در فیسبوک را دیده و در ناخودآگاه ذهنش مانده است. جالب اینکه برای همین نقاشیها قیمت ١۵تا ٢٠میلیون تومان گذاشته و برخی از آنها فروش هم رفته بودند. اسم نمایشگاه قبلیاش را گذاشته بود «فیلمهایی که نساختهام» و کاربران با همین عنوان هم شوخی کرده بودند و گفته بودند کاش اسم نمایشگاهش را میگذاشت: «کـــارهــــایی که کپی نکردهام».
تهمینه، ٧ساله از تهران
ماجـــــــــرایکپیبرداریهای تهمینــه میلانی واکنشهای زیادی بین کاربران فضای مجازی به دنبال داشت. یکی از آنها مونا برزویی، ترانهسرا بود که در توییترش نوشت: «مر مرا تقلیدشان بر باد داد، که دو صد لعنت بر آن تقلید باد (مولانا)» بسیاری از کاربران هم به سطح پایین نقاشیها اشاره داشتند، مثل فریور خراباتی طنزنویس که یکی از نقاشیهای میلانی را گذاشته بود و زیرش نوشته بود: «نقاشی تهمینه میلانی ٧ساله از تهران در گالریاش! چرا نقاشیهاتون رو به آدرس تهران، میدان آرژانتین، انتهای خیابان الوند نمیفرستید؟» عدهای هم به کپیکاریهای ضایع او طعنه زده بودند که اینقدر زود لو رفتهاند. مثل کاربری که نوشت: «خدا به زمین گرم بزندت داوینچی چجوری اینو کشیدی (تهمینه میلانی در حال کپی مونالیزا)» عدهای هم به نزول سطح هنر به دلیل ورود برخی سلبریتیها اشاره کرده بودند «صابر ابر نویسنده شده، مهران مدیری خواننده شده، تهمینه میلانی نقاش شده و... تو رو خدا، اگه مهران رجبی مدل شده بگین، من طاقتشو دارم به خدا» . ســـــایتهای خبــــــری هـــــمگزارشهایمفصلی دراینباره تهیه کردند، مثل سایت عصــــر ایران که درگزارشی با تیتر
«تهمینه میلانی و اتهام کپیکاری» به شرح ماجرا پرداخت و ویدئو آن در فضای مجازی داغ شد،