شهرآرا آنلاین - رضاریاحی- توسعه اجتماعات محلهای با بهکارگیری الگوهای مدیریتی پایدار امکانپذیر است. الگوهای مدیریتی یادشده، ضمن تأمین برخی خدمات محلی و ارتقای آنها برای پرکردن شکاف حاصل از وظایف حکومت شهری، نقش چانهزنی با آن را بهمنظور پیشبرد بهتر امور ایفا میکند تا فاصله بین شهروندان با عناصر حکومتی را به حداقل کاهش دهد.
قدمت شورای اجتماعی محله جاهدشهر
تقریبا 6 ، 7سالی است که اعضای شورای اجتماعی محلات در منطقه12 گرد هم میآیند و سعی دارند گرهی از مشکلات کوچک و بزرگ محلات باز کنند و در این راه توفیق زیادی نیز حاصل شده است. در این بین شورای اجتماعی محله جاهدشهر که در مدل جدید شوراهای اجتماعی محلات بهعنوان محله پایلوت در منطقه انتخاب شده است از سال1391 فعالیت خود را با 11عضو که 9نفر آنها به عنوان اعضا ثابت و 2نفر به عنوان عضو علیالبدل و شامل نماینده کسبه، مدیران مدارس، تشکلهای مردمی، بهداشت، جوانان، کلانتری، خیران، دادگستری، خبرنگارمحله، بانوان، مجتمعهای مسکونی و ائمه جماعات است، آغاز کرده و در این راه مصوبات متعددی با توجه به نیاز محلات نیز داشته که برخی از آنها به مرحله اجرا رسیده است.
مصوبات اجرایی شورا
انجام تست غربالگری دیابت از نمازگزاران مساجد محله، تقدیر از فعالان حوزه قرآنی در مساجد محل، تشکیل کلاسهای متعدد فرهنگ شهروندی در مدارس، مساجد و مجتمعهای مسکونی، برگزاری همایشهای اقتصادی، کارآفرینی و گسترش مشاغل خانگی، پیگیری مشکلات امنیتی محلات و اقدامات پیشگیرانه، برگزاری همایشهای متعدد درباره فرهنگ آپارتماننشینی، ایجاد بازارچههای خوداشتغالی و کارآفرینی برای اولیای دانشآموزان، حل معضل روشنایی بوستان نیایش و پیگیری نصب سرعتکاه در خیابانهای جاهدشهر از جمله مهمترین مصوبات اجراشده در شورای اجتماعی محله جاهدشهر است. البته معضلات اقتصادی و مالی در سالهای اخیر مانع از شکلگیری و اجرای بسیاری از مصوبات مفید و عملی شورای اجتماعی این محله شده است.
فراخوان عضویت
چندی پیش شهرداری منطقه12 از فراخوان عضویت در شورای اجتماعی محله جاهدشهر خبر داد. تعداد 30نفر از اقشار مختلف ساکنان جاهدشهر خود را محق حضور در شورای محله دانسته و مدارک عضویت خود را به واحد فرهنگی اداره ناحیهیک تحویل دادهاند که از بین آنها 6کرسی اصلی نمایندگان محله انتخاب شده و با حضور نماینده مدارس، مساجد، کسبه، شبکه بهداشت، تشکلهای مردمی و کلانتری شورای اجتماعی محله جاهدشهر را تشکیل خواهند داد.
مشخصات محله جاهدشهر
محله جاهدشهر قدیمیترین منطقه نوین شهر الهیه کنونی است. این محل در سال1373 با تلاش عدهای از جهادگران و به همت شرکت تعاونی مسکن جهاد در زمینی به وسعت 100هکتار پایهگذاری شد. 70خانوار ساکن در محل اولین افرادی بودند که به محله جاهدشهر حال و هوای سکونت دادند و به تدریج به جمعیت آن افزوده شد. در سرشماری نفوس و مسکن سال1385 جمعیت محله جاهدشهر 15000نفر تخمین زده شد و اکنون بیش از 40هزار نفر ساکن این محله قدیمی الهیه هستند. حدود محله جاهدشهر از شمال به بولوار مجیدیه، از جنوب به نمایشگاه بینالمللی، از شرق به بزرگراه آیتا... هاشمیرفسنجانی و از غرب به بازار خودرو مجیدیه ختم میشود.
خبرنگار شهرآرامحله با تعدادی از افرادی که خواهان عضویت در شورای اجتماعی محله جاهدشهر هستند، گفتوگویی انجام داده و از آنها پرسیده است که چه تواناییای دارند و چگونه میتوانند به هممحلهای خود خدمت کنند.
لزوم توجه به کودکان
اعظم کریمی، لیسانس تاریخ و تمدن ملل، مربی پیشدبستانی مروارید، سالهاست در زمینه کودکان، پرورش و تربیت آنها فعال است. کریمی میگوید: در صورت حضور در شورای اجتماعی محله جاهدشهر بیشتر فعالیتهای من در زمینه ارتقای اصول فرهنگی کودکان و تربیت صحیح آنها خواهد بود.
او که سابقه برگزاری چندین نمایشگاه کاردستی با لوازم بازیافتی را دارد، گفت: در این سالها سعی کردهام به بچهها بیاموزم هر ماده دور ریختنی میتواند قابل استفاده باشد، چندین نمایشگاه به کمک بچهها برگزار کردهایم که در آن کاردستی بچهها از لوازم بازیافتی در معرض نمایش عموم قرار گرفته و مهد ما رتبه اول منطقه را از این حیث داراست. انجام برخی امور نمادین مانند نظافت پارک نیایش، مهد و محله به کمک دانشآموزان پیشدبستانی از دیگر فعالیتهای فرهنگیای است که در همکاری با شهرداری منطقه انجام شده است. همچنین اجرای سرود، نمایش و عروسکگردانی در زمینه هوای پاک و دیگر موارد زیست محیطی در حوزه کاری ما جای میگیرد.
رابط مردم و مسئولان
سیدمحمد حسینی، لیسانس کامپیوتر و 37ساله، پیش از این بهمدت 3سال سابقه حضور در شورای اجتماعی محله جاهدشهر را داشته و در دوره جدید شورا نیز ثبتنام کرده است. حسینی، وظیفه اصلی شورای اجتماعی محلات را پل ارتباطی بین شهروندان و مدیریت شهری دانسته است و افزود: اعضای شورای اجتماعی محلات به سبب آنکه در بین مردم محل سکونت دارند، بهخوبی با مشکلات و کمبودها آگاه هستند و چون با مدیران شهرداری مناطق خود در ارتباط هستند، میتوانند در راستای رفع این معضلات کوشا باشند.
عضو پیشین شورای اجتماعی محله جاهدشهر، شاد زیستن را حق شهروندان میداند و میگوید: در سالهای گذشته، به مناسبتهای مختلف از جمله اعیاد شعبانیه، عید نوروز و دهه فجر جشنهای مفصلی در محل به همت شورای اجتماعی برگزار شده و مخاطب چندهزار نفری برای ساعاتی سرگرم بودند.
همچنین برگزاری برخی کلاسها و همایشها با مضمون اجتماعی و فرهنگی مانند برگزاری کلاسهای آموزش خانواده، کارآفرینی، مشاغل خانگی، روانشناسی و ترویج فرهنگ آپارتماننشینی از اهمیت زیادی برخوردار بوده و بارها با هماهنگی انجام شده از سوی اعضای شورای اجتماعی محلات تشکیل شد.
حسینی حل معضل روشنایی محلات، ساخت ایستگاه سرپوشیده اتوبوس، آسفالت، بازگشایی برخی معابر و ایجاد بازار و بازارچههای محلی را از دیگر نکات مثبت کارنامه شورای اجتماعی محلات در دوره گذشته دانست. وی افزود: بدیهی است برخی درخواستها مانند احداث پل هوایی در مناطق پرخطر به واسطه کمبود منابع مالی مسکوت ماند.