شهرآرا آنلاین - مهلت بیستروزه دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران اقتصادی متهمان پرونده پدیده تمام شد و بعد از ١٨ روز، فرآیند رسیدگی به این پرونده از سر گرفته شد. رسیدگی به پرونده پدیده از ٢٢ اردیبهشت با دور تند آغاز شد. ١١ جلسه از این دادگاه طی ١١ روز کاری به صورت متوالی برگزار شد. در ١١ جلسه، کیفرخواست تمام متهمان قرائت شد و فرصت اولیه دفاع به متهمان و وکلای آنها داده شد.
دوم خرداد بود که قاضی هادی منصوری، رئیس دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران اقتصادی مشهد، از تصمیم دادگاه برای اعطای فرصت بیستروزه به متهمان خبر داد و گفت: دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی در هفتمین جلسه دادگاه، تقاضای اعطای فرصت به متهمان برای استرداد بخشی از وجوه سهامداران را داشت. اعطای این فرصت فقط بابت استرداد اموال است و به منزله همکاری متهمان برای اتمام پروژهها و روند فعلی شرکت نیست. فرصت اعطاشده معین است و تا جلسه بعدی دادگاه در ٢٠ خرداد ماه خواهد بود. بدیهی است در پایان مهلت یادشده دادستان باید گزارشی از عملکرد متهمان در این مهلت ارائه کند.
روز گذشته این مهلت تمام شد و دادستان نتیجه گزارش اقدامات بیست روزه محسن پهلوانمقدم را بهعنوان متهم ردیف اول پرونده به دادگاه ارائه کرد. به گزارش میزان، دوازدهمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده شرکت پدیده صبح روز گذشته به ریاست قاضی سیدهادی منصوری در مشهد برگزار شد. قاضی منصوری با بیان دلایل اعطای فرصت به متهمان این پرونده گفت: این فرصت با هدف جبران مافات به متهمان داده شد. وی از دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی خواست نتیجه اقدامات متهمان را تشریح کند.
تلاش بیسرانجام برای جذب سرمایهگذار
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در ادامه با اشاره به اقدامات دادسرای عمومی و انقلاب مشهد گفت: به طور مشخص ۳ اقدام در این مدت از سوی متهمان انجام شده است. ابتدا درخواست انجام ملاقات با مسئولان یکی از مؤسسات پولی و مالی برای انجام هماهنگیهای لازم از سوی متهمان داده شد. وی افزود: ما هماهنگیهای لازم را انجام دادیم و بنا شد گزارش ارائه کنند که نتایج آن نیز اعلام شد و نتایج حاصل از آن مطلوب نبود.
قاضی صادقی بیان کرد: اقدام دوم از سوی متهمان معرفی یک شرکت برای همکاریهای لازم بود اما نتایج این اقدام نیز مثبت و شفاف نبود و به سرانجام مشخصی نیز نرسید. دادستان مشهد تصریح کرد: در اقدام سوم نیز متهمان برای انجام برخی امور، مکاتباتی انجام میدادند و متأسفانه شاهد بودیم قبل از اینکه این نامهها به دست ما برسد، تصویر این نامهها در فضای مجازی منتشر شد که این نیز کار خوبی نبود و موجب گلایه شد.
وضعیت پدیده در سال ٩١
وی خاطرنشان کرد: ما از سال ۱۳۹۱ در حوزه پیشگیری به دنبال حل مشکل بودیم. به اصرار دوستان در ستاد تدبیر مهلت دوبارهای نیز به متهمان اعطا شد اما اقدام قابل قبولی از سوی آنها انجام نشد. ما در این مدت تمامی تلاش خود را برای حفظ منافع عمومی انجام دادیم و تعامل خوبی نیز با متهمان برای بازگرداندن اموال مردم داشتیم اما متأسفانه همکاری به نحو شایسته از سوی متهمان مشاهده نشد.
صادقی افزود: همکاریهای ارزشمندی از سوی دستگاه قضایی با متهمان با هدف بازگرداندن اموال مردم صورت پذیرفت. آنچه متهمان از ما خواستند به انجام رسید اما تا این لحظه همکاری شایستهای از سوی این افراد انجام نشده است. بنابراین از دادگاه درخواست ادامه رسیدگی و اجرای قانون را داریم.
دادستان عمومی و انقلاب مشهد همچنین در ادامه توضیحات قاضی منصوری در خصوص ادامه رسیدگیها در این پرونده با محوریت قصور مسئولان و دستاندرکاران دستگاههای اجرایی که زمینهساز تخلفات متهمان این پرونده شده است افزود: تحقیقات در این زمینه انجام شده است و ادامه دارد و انشاءا... نتایج آن به محض تکمیل، تقدیم و اعلام خواهد شد.
اصرار برای تداوم فرایند غیرقانونی
پس از توضیحات دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی، قاضی منصوری از نماینده سازمان بازرسی و نماینده دادستان مشهد خواست مطالب خود را ارائه کند. نماینده دادستان گفت: بررسی سوابق اقدامات دادستانی مشهد نشاندهنده این است که تمامی این اقدامات با هدف پیشگیری از گسترش تخلفات، حفظ اموال و داراییهای سهامداران و ادامه مسیر طبیعی فعالیت شرکت پدیده و اجرای قانون و نظامات دولتی بوده است اما به رغم تلاشهای صورتگرفته، متهمان همکاری نکردند و نتیجه آن شد که امروز شاهد آن هستیم.
نماینده مدعیالعموم افزود: اصرار مسئولان وقت این شرکت یعنی متهمان فعلی پرونده بر ادامه فعالیت خارج از چهارچوب قانونی جای تأمل دارد و نتیجه این حرکت تشکیل پرونده کیفری برای تعقیب متهمان بود. پس از توضیحات رئیس فعلی هیئت مدیره شرکت پدیده، قاضی منصوری از محسن پهلوانمقدم، متهم ردیف اول، خواست با توجه به کیفرخواست صادرشده، آخرین دفاع خود را بیان کند. پهلوانمقدم با قرار گرفتن در جایگاه، به تشریح اقدامات و دفاع از خود پرداخت.
شرط و شروط پهلوان برای همکاری
نماینده دادستان در واکنش به توضیحات متهم محسن پهلوان گفت: متأسفانه در شرایط کنونی نیز متهم ردیف اول برای همکاری قائل به گذاشتن شرط و شروطی است که جای تأمل دارد. قاضی منصوری نیز دوباره متذکر شد فرصت اعطایی به متهمان فقط برای بازگرداندن اموال سهامداران بوده است و از موجبات مخففه مجازات محسوب میشود.
پهلوانمقدم گفت: اقدامات اولیه با مذاکرات انجامشده با شهردار وقت شاندیز و برخی دیگر از مدیران انجام شد و اسناد و مدارک آن نیز وجود دارد. برخی ادارهها در همین مسیر تخلف کردهاند که حتما از طریق مراجع ذیصلاح پیگیری خواهد شد. در این هنگام، قاضی منصوری گفت: به تمامی تخلفات احتمالی مسئولان در این فرایند نیز رسیدگی خواهد شد و اقدامات اولیه هم انجام و دادستانی مشهد و سازمان بازرسی و سایر نهادهای ذیربط در حال پیگیری موضوع هستند.
دیگر توان ادامه کار را ندارم
متهم ردیف اول در ادامه گفت: چند سال است در زندان هستم و به عنوان محسن پهلوان در همینجا اعلام میکنم که دیگر توان ادامه کار را ندارم و کاری از من برنمیآید. قاضی منصوری افزود: فرصت زیادی برای دفاع به متهم ردیف اول داده شده و از ابتدای برگزاری جلسات دادگاه ۲۰ جلد پرونده نیز شامل محتویات ۱۱ جلسه پیشین تشکیل شده است.
پس از اتمام دفاعیات متهم ردیف اول، قاضی منصوری از نمایندگان سازمانهای حاضر در جلسه خواست مطالب خود را درباره دفاعیات متهم پهلوان مقدم بیان کنند.نمایندگان سازمانهای حاضر در جلسه با تشریح اقدامات خلاف قانون متهمان بر اصرار متهمان بر ادامه تخلفات پس از تذکرات قانونی تأکید کردند.
قاضی منصوری از وکیل نماینده جمعی از سهامداران خواست مطالب خود را بیان کند. وکیل نماینده جمعی از سهامداران گفت: در مجموع، اقدامات خلاف قانون متهمان علاوه بر آثار سوء داخلی، موجب تولید خوراک تبلیغاتی برای دشمنان قسمخورده نظام در خارج از کشور شد که جای تأسف دارد و امیدواریم عدالت جاری شود. قاضی منصوری ادامه رسیدگی به این پرونده را به صبح امروز موکول کرد.